Bewegen om te revalideren

MORTSEL – Psychiatrisch centrum Sint-Amedeus maakt sinds deze zomer gebruik van een fitness in de open lucht tijdens de behandeling van haar patiënten. Wetenschappelijke studies tonen immers aan dat bewegen helpt tijdens de revalidatie.

Rond de sporthal van het psychiatrisch centrum Sint-Amedeus staan sinds enkele maanden een aantal fitnesstoestellen opgesteld. Het project heet Loco-Motive en de toestellen worden ingezet om psychiatrische patiënten beter te kunnen behandelen. “Heel wat studies tonen aan dat sporten de behandeling van een psychische stoornis geweldig vooruit helpt”, zegt Jan Bogaerts, algemeen directeur van het centrum. “Ook voor de fysieke gezondheidstoestand van onze patiënten betekenen de toestellen een stap in de goede richting.”

De fitnesstoestellen werden aan het centrum geschonken door de Belfius Foundation, die er 10.000 euro voor uittrok. Rotary Club Gent investeerde dan weer 4.000 euro in de fundering van de toestellen. Dat de outdoor fitness zijn doel niet heeft gemist, getuigt Noël Declercq. De man uit Brecht wordt in Sint-Amedeus behandeld voor de psychologische gevolgen van tinnitus. “Vier maand geleden kon ik niet meer slapen van het lawaai in mijn hoofd. Ik liep de muren op”, vertelt Declercq. “Tussen de behandelingen door maakte ik hier veel gebruik van de fitnesstoestellen. Daar kon ik mijn hoofd leegmaken. Ik ben er sneller dan normaal fysiek en mentaal bovenop gekomen en kan weldra opnieuw naar huis.”

BRON: HTTPS://M.GVA.BE/CNT/BLWEN_01348917/BEWEGEN-OM-TE-REVALIDEREN/

Wil je graag samenwerken?

Contacteer ons vrijblijvend om ook jouw project te bespreken.
Contacteer ons