Een stralende familiedag in de beweegtuin in Park Spooreinde

Op zondag 25 maart mochten we onder een stralende lentezon de splinternieuwe beweegtuin in Park Spooreinde officieel openen. Deze tijdelijke invulling op de site van project Niefhout bevindt zich op de hoek van de Bareelstraat en de Diksmuidestraat en past perfect in doelstelling van het ganse project: ‘Levenslang leven in Niefhout’. De Turnhoutenaars kunnen zich er uitleven op het fietsparcours of op de outdoor fitnesstoestellen. Wie het liever rustig aan doet, kan er tijdens een verkwikkende wandeling of op één van de vele bankjes een babbeltje slaan.

De feestelijke opening was een succes: meer dan 500 buurtbewoners kwamen met hun gezin langs om de toestellen uit te proberen en deel te nemen aan tal van initiaties. Neem een kijkje naar het verloop van deze geslaagde familiedag!

Onder het goedkeurend oog van jong en oud opende de Turnhoutse schepen Francis Stijnen officieel de beweegtuin. Het was het startschot van een prachtige en zonnige namiddag en het begin van gezond beweeg- en speelplezier voor alle leeftijden.

Terwijl de kleinsten zich uitleefden op het springkasteel, de gekke fietsen en de reuzenspelen, konden de volwassenen bijpraten bij een glaasje of genieten van de zon in de strandstoelen.

Studenten van de Thomas More Hogeschool demonstreerden hoe de outdoor fitnesstoestellen het best gebruikt worden. De buurtbewoners konden er ook deelnemen aan een initiatie boogschieten of aan een tornooitje kubben of petanque. Er was voor elk wat wils!

Ook het fietsparcours werd uitvoerig getest. Terwijl het heuvelparcours een uitdaging is voor mountainbike-liefhebbers, bieden de geasfalteerde banen een ideaal parcours voor wie eerder een rustig fietstochtje wil doen.

Al tijdens de opening demonstreerde de beweegtuin in Park Spooreinde perfect waarvoor hij staat: een gezellig, actief en gezond samenzijn voor iedereen in de buurt van Turnhout!

BRON: HTTPS://NIEFHOUT.BE/FAMILIEDAG-NIEFHOUT

Wil je graag samenwerken?

Contacteer ons vrijblijvend om ook jouw project te bespreken.
Contacteer ons