Eerste outdoor fitnesstoestellen geplaatst in Brugge

Bruggelingen kunnen vanaf vandaag vrij fitnessen in de openbare ruimte. De Stad plaatste zopas de eerste negen outdoor fitnesstoestellen op drie locaties: Baron Ruzettepark in de binnenstad, sportpark Gulden Kamer in Sint-Kruis en de Koude Keuken in Sint-Andries. Het gaat telkens om een roeitoestel of rower, een moonwalker en een crosstrainer. De toestellen zijn zeer gemakkelijk te gebruiken en toegankelijk voor iedereen. Naast de toestellen staat een infobord met info over hoe de toestellen gebruikt kunnen worden en welke spieren getraind worden.

De Stad wil zoveel mogelijk mensen aanzetten om regelmatig te bewegen en te sporten. De plaatsing van deze toestellen kadert in de beleidsdoelstelling van de stad om een brede waaier van kleinschalige sportinfrastructuur te voorzien voor de Bruggelingen, zoals petanqueveldjes, minipitches, basketbalveldjes, …

Door het voorzien van sportfaciliteiten in de buurten zelf, streeft de stad naar een zeer laagdrempelig sportaanbod. De toestellen worden telkens op een makkelijk bereikbare plaats gezet die een link heeft met sport. In het Ruzettepark staan de toestellen langs de Vesten, voor veel Bruggelingen het vaste loopparcours. In de Koude Keuken staan ze naast de Finse Piste en in de Gulden Kamer zijn ze centraal in het sportpark geplaatst, naast de minipitch en het kunstgrasveld.

Later mogelijk nog bijkomende toestellen

Schepen van sport Dolores David: ‘De fitnesstoestellen staan bewust in groepjes, zodat je tijdens het sporten kan blijven praten met elkaar. Hiermee stimuleer je niet alleen een actieve levensstijl, je bevordert er ook het sociaal contact mee. Het is aangetoond dat wie samen met anderen sport, langer blijft sporten en dus minder snel afhaakt’.

De plaatsing van de eerste permanente outdoor fitnesstoestellen zijn een proefproject: na één jaar volgt een evaluatie en als de toestellen aanslaan, dan worden er ook op andere openbare Brugse locaties outdoor fitnesstoestellen geplaatst. De Stad investeerde eerder al in outdoor fitnesstoestellen in Zeebrugge op het sportstrand. Die toestellen worden in de winter wel telkens opnieuw weggenomen en hebben dus geen permanent karakter.

De negen nieuwe permanente outdoor fitnesstoestellen werden geleverd en geplaatst door de firma OFS uit Alken voor de prijs van 17 633,51 euro.

BRON: HTTPS://WWW.BRUGGE.BE/EERSTE-OUTDOOR-FITNESSTOESTELLEN-GEPLAATST-IN-BRUGGE

Wil je graag samenwerken?

Contacteer ons vrijblijvend om ook jouw project te bespreken.
Contacteer ons