‘Fitnessstraat’ op nieuwe Finse Piste Centrum

OVERPELT – 

Op de nieuwe Finse piste in de kloostertuin aan het voormalige Ursulinenklooster in Overpelt staan sinds vorige week dertien nieuwe fitnesstoestellen in een echte ‘fitnessstraat’. Iedereen kan gratis de toestellen gebruiken. Bij elk toestel wordt binnenkort de nodige uitleg voorzien, zegt schepen van sport Dirk Vanseggelen.

Op de nieuwe Finse piste van goed 750 meter lange piste door het Kloosterpark in Overpelt-Centrum wordt sinds begin mei volop gesport. Het is er steeds gezellig druk met mensen die – individueel of in groepsverband – aan hun conditie willen werken. De Finse piste krijgt er nu nog een extraatje bij. Sinds vorige week kan je alle spiergroepen extra op de proef stellen in een ‘fitnessstraat’ met dertien outdoor fitnesstoestellen.

Onder de toestellen bevindt zich onder meer een feet and arm bike, cross trainer, een rower en een nordic walker. Namen die misschien niet tot de verbeelding spreken, maar die je absoluut even moet uitproberen. Bij elk toestel zal de firma OFS outdoor Fitness, die de toestellen plaatste, binnenkort de nodige uitleg voorzien zodat je alle toestellen steeds op de juiste manier gebruikt. Om de spieren niet te hard te belasten werd naast het parcours van de Finse piste ook de fitnessstraat uitgerust met een ondergrond van schors. Uiteraard kan je alle toestellen volledig gratis gebruiken.

De nieuwe ‘fitnessstraat’ betekende een belangrijke realisatie binnen de doelstellingen van het sportbeleidsplan 2008-2013. Schepen van sport Dirk Vanseggelen: “De nieuwe outdoortoestellen betekenen een nieuwe troef voor de nu al goed gebruikte Finse piste. Zowel jonge individuele sportbeoefenaars als senioren die in beweging willen blijven, kunnen gebruik maken van het nieuwe aanbod Ongetwijfeld betekenen de toestellen een bijkomende stimulans voor vele Overpeltenaren om aan sport te gaan doen..”

BRON: HTTPS://WWW.HBVL.BE/CNT/EID152299/EXTERN-FITNESSSTRAAT-OP-NIEUWE-FINSE-PISTE-CENTRUM

Wil je graag samenwerken?

Contacteer ons vrijblijvend om ook jouw project te bespreken.
Contacteer ons