Maasmechelen krijgt eerste outdoor fitnesspark voor gehandicapten

DE VOORMALIGE SPEELTUIN AAN DE DEKEN BERNARDSTRAAT IN MECHELEN AAN DE MAAS HEEFT ER SINDS KORT EEN OUTDOOR FITNESSPARK VOOR MINDERVALIDEN BIJ.

Maasmechelen is daarmee de eerste Limburgse gemeente die een openlucht fitnessruimte aanbiedt. Schepenen Jos Lambrichts van Sport en Erik Ver Berne van Welzijn sloegen de handen in elkaar en konden met subsidies van de provincie een vijftal toestellen naar Maasmechelen halen. “Het gaat om enkele stevige apparaten die we via Outdoor Fitness Systems (OFS) konden aankopen”, legt Jos Lambrichts (CD&V) uit. “Het gegeven van G-sport vinden we zeer belangrijk in onze gemeente. Ook mensen met een beperking zouden aan fitness moeten kunnen doen en de bedoeling is dat het terrein nog kan worden uitgebreid.”

TROEF

Erik Ver Berne (N-VA) vult aan dat het park tegenover het OCMW-gebouw nu nog meer toegankelijk is voor alle doelgroepen. “Buurtbewoners kunnen er wandelen, senioren komen hier geregeld op een bankje zitten, maar ik zie de jongeren van de Chiro en de KSJ hier ook in het weekend ravotten en voetballen. Dit fitnesspark is nu een extra troef in het verhaal.”

De 55-jarige Ronny Baerts die vlak bij het park woont, mocht gisteren als eerste de toestellen uittesten. Hij vindt het een goed initiatief , maar zit met een dubbel gevoel. “Al langer heb ik nood aan fitness, maar de lokale markt biedt niets aan voor mindervaliden. In dit geval kan het wel, maar weet ik niet of ik de stap kan zetten om hier alleen in een groot park bepaalde oefeningen te doen. In groep zal dat ongetwijfeld anders zijn en zeker het proberen waard.” Kostprijs: 12.500 euro, waarvan 75 procent betaald door de provincie.

BRON: HLN HTTPS://WWW.HLN.BE/IN-DE-BUURT/MAASMECHELEN/MAASMECHELEN-KRIJGT-EERSTE-OUTDOOR-FITNESSPARK-VOOR-GEHANDICAPTEN~ACA99599/

Wil je graag samenwerken?

Contacteer ons vrijblijvend om ook jouw project te bespreken.
Contacteer ons