Senioren testen nieuwe beweegtoestellen

De senioren van Aartselaar kunnen deze maand aan hun conditie werken in openlucht. Sinds gisteren staan er aan het grasveld achter de seniorenflats De Palmboom vier fitnesstoestellen opgesteld.

“Daarmee willen we onze inwoners aanmoedigen om zoveel mogelijk hun conditie te onderhouden”, zegt OCMW-voorzitter Hilde Heyman (N-VA). “De gemeente en het OCMW huren de toestellen een maand om eens te kijken hoe vaak er gebruik van wordt gemaakt. Als de interesse groot blijkt te zijn, zullen we er later zeker enkele aankopen.”

De vier toestellen zijn laagdrempelig, veilig en stabiel. Een aantal senioren probeerde ze gisteren alvast voor de eerste keer uit. “Vooral de ‘legpress’ (toestel voor de beenspieren, red.) valt bij mij in de smaak”, zegt Leon Verhaegen (76). “Als je daar even op bezig bent, voel je dat meteen in de benen. Ik kom volgende week zeker terug.”


De toestellen blijven twee weken staan aan De Palmboom. Nadien verhuizen ze een week naar het sportcentrum en een week naar het grasveld aan de kerk. “Daar kunnen ze hopelijk ook door een jonger publiek worden ontdekt”, zegt schepen van Sport Bart Lambrecht (N-VA). “De toestellen zijn immers geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar.” (BCOR)

BRON: HTTPS://WWW.HLN.BE/IN-DE-BUURT/AARTSELAAR/SENIOREN-TESTEN-NIEUWE-BEWEEGTOESTELLEN~A14E6D52/

Wil je graag samenwerken?

Contacteer ons vrijblijvend om ook jouw project te bespreken.
Contacteer ons