Sportief in de Sinte Mettetuin dankzij outdoor fitness

Na de uitbreiding van de sporthallen wordt nu de focus gelegd op de buitensportinfrastructuur. De stad doet dit onder andere door (nieuwe) parken ook een sportieve recreatiefunctie te geven, zoals door het plaatsen van outdoor sporttoestellen. De Sinte Mettetuin, die volop heraangelegd wordt, mag de spits afbijten met 3 nieuwe toestellen.

De laatste 12 jaren werd de prioriteit bij de uitbreiding van de binneninfrastructuren gelegd en kwamen er onder andere 7 nieuwe sportaccomodaties bij en werd 1 sportschuur gerenoveerd. In het bestuursakkoord 2013-2018 wordt de prioriteit nu op de aanpak van de buiteninfrastructuren gelged. Zo investeert de stad in de realisatie van 3 nieuwe voetbalaccommodaties en wordt tevens het recreatieve sportaanbod uitgebreid door in enkele (nieuwe) parken outdoor fitnesstoestellen te plaatsen. 

In het budget 2015 werd hiervoor een bedrag €10.000 voorzien en ook voor de komende 2 jaren werd er een gelijkaardig krediet vastgelegd. De Sinte Mettetuin, gelegen tussen het Sociaal Huis en de Schaalstraat, is colop in heraanleg. Het ideale moment dus om de allereerste publieke outdoor sporttoestellen in de Mechelse binnenstad te integreren. 

Voor de levering en plaatsing van de toestellen werd gekozen voor de firma OFS Outdoor Fitness Systems uit Alken. De drie geplaatste toestellen zijn de ‘Elevator’, de ‘Leg Press’ en de ‘ Waistline and step’. Schepen van sport Walter Schroons (CD&V) en schepen van volksgezondheid Koen Anciaux (Open Vld) namen de toestellen vandaag voor de eerste keer in gebruik. Naast de toestellen staat een infobord met richtlijnen over het gebruik ervan. “We hebben gekozen voor drie totaal verschillende toestellen die elk op andere spiergroepen werken, makkelijk om te gebruiken en vooral door iédereen te gebruiken, zelfs door mij,” lacht schepen Walter Schroons. “De Sinte Mettetuin moet een gezellige plaats worden om te vertoeven. Mensen moeten hier zowel tot rust kunnen komen als zich kunnen uitleven. Vanaf nu kan dat, voor zowel oma en opa als de kleinkinderen.” De afwerking van de Sinte Mettetuin is voorzien tegen eind maart, maar de toestellen zijn reeds beschikbaar voor de winterharde wandelaar.

De totale kost voor levering en plaatsing van de vier toestellen bedraagt € 9.834,76. “De toestellen van OFS werden in het verleden reeds geplaatst in de tuin van woonzorgcentrum De Lisdodde. Aangezien er binnen het budget nog middelen beschikbaar waren voor een vierde toestel (‘Pedals for bench’), werd beslist om dit toestel toe te voegen aan de bestaande toestellen van De Lisdodde,” weet schepen Koen Anciaux.

BRON: HTTPS://WWW.RADIOREFLEX.BE/2015/12/01/MECHELSE-SINTE-METTETUIN-HEEFT-LEUKE-OUTDOOR-FITNESS/

ANDERE ARTIKELS: HTTPS://RTV.BE/ARTIKELS/WERK-AAN-JE-CONDITIE-DE-SINTE-METTETUIN-A18971 (VIDEO)

https://www.hln.be/mechelen/drie-outdoor-fitnesstoestellen-in-sinte-mettetuin~ad28800e/?referrer=https%3A%2F%2Fo-f-s.eu%2F

HTTPS://WWW.GVA.BE/CNT/BLLDE_01998830/BUITEN-FITNESSEN-IN-SINTE-METTETUIN-NAAST-SOCIAAL-HUIS

Wil je graag samenwerken?

Contacteer ons vrijblijvend om ook jouw project te bespreken.
Contacteer ons